Міжнародний день чистих берегів задля доброго стану вод

Щороку третьої суботи вересня у Всесвітній день прибирання (World Cleanup Day) у різних країнах проходить масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day). Започаткована у 1986 році з метою попередити забруднення побутовими відходами водних ресурсів, ЕКОакція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій.

Зазвичай колектив Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів кожного року ініціював проведення ЕКОтолок до Міжнародного дня чистих берегів, а також з нагоди інших дат екологічного календаря. В купі з родинами, разом з молоддю та громадськими ЕКОативістами ми прибирали від сміття береги річок та водойм в басейні Сіверського Дінця, основної водної артерії сходу України. Так було і так буде ще, віримо!

Цього ж року водники Сіверського Дінця, змушені покинути Донеччину перед загрозою ворожої навали, наводять лад на берегах інших річок у тих куточках України, які гостинно прихистили їх в очікуванні великої перемоги. У Чернівцях та Одесі, Кропивницькому та Житомирі, на Полтавщині та Хмельниччині, куди б не покликала нас доля, ми усюди намагаємося дбати про чистоту берегів і добрий стан водних об’єктів, що є стратегічним ресурсом нашої держави.

І поки могутній і величний Сіверський Донець вже понад півроку тримає оборону, допомагаючи нашим захисникам боронити рідну землю, ми об’єднуємо екологічні зусилля заради чистого довкілля та мирного майбуття України.

Тож у Всесвітній день прибирання та Міжнародний день чистих берегів 2022, що проходять під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна – чистою!», наші фахівці очищували від сміття прибережні захисні смуги річки Прут спільно із БУВР річок Прут та Сірет, Куяльницького лиману разом із БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю, річки Інгул в басейні Південного Бугу та річки Сули, притоки Дніпра.

Водночас до Міжнародного дня чистих берегів та Дня Сіверського Дінця (21 вересня) Сіверсько-Донецьке БУВР презентувало в інших регіонах (наочно і на сторінках спеціалізованих видань) творчі здобутки талановитої ЕКОсвідомої молоді басейну Сіверського Дінця на захист водних ресурсів та чистоту довкілля.

До Міжнародного дня чистих берегів: виставка «Діти Придінців’я – ЗА чисте довкілля»

Власним прикладом для своїх дітей та онуків, у спілкуванні з учасниками наших ЕКОпатрітичних заходів та взаємодії з громадськими ЕКОактивістами ми послідовно формуємо особисту ЕКОсвідомість та ЕКОвідповідальність за чисте і здорове довкілля. Це є одним із пріоритетів нашої діяльності та особистої позиції як фахівців водної сфери (незалежно від місця тимчасового перебування) задля доброго стану українських вод.

Поділитися:
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …
Роль стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України
11.04.2024 16:00
11 квітня в режимі онлайн відбувся інформаційно-освітній вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) у повоєнному відновленні України. До віртуальної зустрічі долучились начальник і…
Управління охороною праці у водогосподарській галузі: нові ризики в умовах воєнного часу
10.04.2024 18:58
10 квітня начальник Сіверсько-Донецького БУВР, а також начальники відділів, служб та експлуатаційних дільниць управління долучились до участі у навчальному вебінарі «Управління охороною праці у…