У Львові відбувся комунікаційний тренінг з питань підготовки програми заходів ПУРБ

У Львові відбувся комунікаційний тренінг для представників басейнових управлінь водних ресурсів, водоканалів та інших зацікавлених сторін з 9 областей України, присвячений актуальними питанням підготовки та включення до Планів управління річковими басейнами дієвих та реалістичних програм заходів, повідомляється на вебсайті Держводагентства.

Захід організований Державним агентством водних ресурсів України спільно з Програмою EU4Environment - Water and Data, Асоціацією водоканалів України «Укрводоканалекологія» та Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства. Тренінг відбувся за супроводом екпертів з практичним досвідом розробки ПУРБ екологічного консалтингу Blue Rivers.

Марія Шпанчик, начальниця управління забезпечення водними ресурсами Держводагентства, розповіла про взаємодію представників водоканалів та Басейнових управлінь водних ресурсів і Басейнових рад під час підготовки програми заходів ПУРБ. Зокрема вона акцентувала увагу на важливості міжсекторальної комунікації для підготовки економічно-ефективної програми заходів. Адже плани управління річковими басейнами є одночасно й планами повоєнного відновлення для річкових басейнів.

Особливу увагу під час тренінгу приділили ефективному та раціональному плануванню заходів, спрямованих на вирішення водно-екологічних проблем, що виникають в результаті діяльності підприємств комунального господарства, які створюють потенційний ризик для поверхневих водних об’єктів.

У ході дискусії учасники тренінгу обговорили основні питання порядку денного і напрацювали спільні рішення для покращення стану водних об’єктів.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…