Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів

Сергій Трофанчук: про досягнення Сіверсько-Донецького БУВР за останні 7 років

Про здобутки управління Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів розповів Сергій Трофанчук у програмі «Гість у студії».

Про це повідомляє телеканал «С-плюс».

- Сіверсько-Донецьке БУВР – це управління, яке контролює якість води у Сіверському Дінці, водозабезпечення. За останні часи, після бойових дій, що змінилося у Вашій роботі?

- Сіверський Донець є транскордонним водним об’єктом. Дійсно, до військових дій нам доводилося працювати спільно з Російською Федерацією. На теперішній час ці відносини не підтримуються, тобто тепер, на жаль, ми маємо дані тільки в межах України і з території, яка контрольована українською владою. Були втрачені ресурси, майно на непідконтрольній території (це і Донецьк, і Луганськ, і Горлівка), втрачено дві лабораторії, зрозуміло, що і кадровий склад. Але ми не сиділи на місці та за ці 7 років ми виросли: в плані моніторингу, створили нову лабораторію, яка повністю оснащена під європейські вимоги. Також відбулося об’єднання водогосподарської структури, і останні три роки ми опікуємося ще й меліорацією та зрошенням: у нашому відомстві насосні станції, які подають воду аграріям.

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів презентували здобутки

Статистика стала цифровою – наприклад, форма 2ТП-водгосп, якою звітують водокористувачі. Тепер кожен користувач може зайти на е-сервіс і заповнити цю форму в електронному вигляді, що стало зручніше. Також Держводагентство здійснює роботу щодо геопорталу і відкритості діяльності, тобто ми стали ще більш відкритими.

У нас є сторінка у Фейсбуці, яка часто оновлюється. Так ми намагаємося інформувати і населення, і всі зацікавлені організації про діяльність нашого управління і про в цілому про ситуацію в басейні Сіверського Дінця.

Більше про роботу Сіверсько-Донецького БУВР дізнавайтесь з відеопрограми «Гість у студії»:

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…