Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів презентували здобутки

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів презентували здобутки на профільній виставці в Києві. "Aqua Ukraine" – захід, який проходить щорічно. Але в якості повноправного учасника басейнове управління виставляло свої здобутки уперше. Розповідали про сучасну лабораторію та моніторинг вод за європейськими вимогами.

Про це повідомляє телеканал «С-плюс».

У Слов’янську впроваджують сучасний моніторинг води європейського рівня. Лабораторію моніторингу вод Східного регіону відкрили на базі Сіверсько-Донецького басейнового управління,навесні минулого року. Нещодавно її досягнення презентували на профільній виставці "Aqua Ukraine" в Києві.

За ініціативою Держводагенства в приміщеннях лабораторії зробили капітальний ремонт, аби створити належні умови для розміщення та експлуатації нового лабораторного обладнання.

Сергій Трофанчук: про досягнення Сіверсько-Донецького БУВР за останні 7 років

Завдяки сучасному лабораторному обладнанню значно збільшився перелік показників для вимірювань забруднюючих речовин. За рахунок Донецького обласного фонду охорони навколишнього природного середовища отримали основне та допоміжне лабораторне обладнання, лабораторні меблі та оргтехніку на суму близько 14 мільйонів гривень.

Також отримали обладнання для пробопідготовки та підвищення чутливості методів вимірювання у рамках проєкту Координатора проектів ОБСЄ в Україні та в рамках Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Державним агентством водних ресурсів України.

Загалом в Україні працюють чотири сучасних лабораторних центри: окрім Слов’янська, в Івано-Франківську, Вишгороді та Одесі.

Лабораторія в Слов’янську в наступному році має намір атестуватися за міжнародною сертифікацією.

Створення таких центрів та їх сучасне обладнання – реалізація європейського підходу до моніторингу вод. Фахівці кажуть, це Євроінтеграція в дії.

Презентуємо лабораторію моніторингу вод Східного регіону на Міжнародній виставці «AQUA UKRAINE 2021»

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…