Подія року у водній сфері – Міжнародний водний форум «AQUA Ukraine – 2019»

XVII Міжнародна спеціалізована виставка в рамках Міжнародного водного форуму «AQUA Ukraine 2019» у м.Києві з 5 по 7 листопада 2019 року стала справжньою подією для фахівців водної сфери – місцем зустрічі та обміну досвідом, майданчиком для діалогу й побудови партнерських відносин.

Саме на цьому акцентував увагу під час відкриття форуму перший заступник Голови Держводагентства Михайло Хорєв: «Водний форум – це можливість для налагодження партнерських стосунків між владою та стейкхолдерами у водній сфері і Держводагентство підтримує організацію такого заходу та щороку бере у ньому участь. Де ще, як не на форумі, під одним дахом представлено понад 300 підприємств із 15 країн світу, що виробляють свою продукцію, яка дотична до водної галузі» (докладніше).

Серед 17 тисяч квадратних метрів виставкових стендів від лідерів сучасного водного світу яскраво представлена експозиція Держводагентства. Цього року на острівку головних водників країни – інтерактивний стенд зі сторінками віртуального путівника водними пріоритетами, здобутками, заходами тощо та дівчата-моніторгині, які демонстрували досліди на воді, пригощали смачними пряниками з логотипом водників і розповідали про водну галузь України.

Часткою експозиції Держводагентства стали й інформаційні матеріали від Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів – проспект (докладніше) та проморолик

а також спецвипуск науково-виробничого журналу «Водне господарство України», присвячений Дню Сіверського Дінця – 2019

(докладніше)

Як завжди, «AQUA Ukraine 2019» – це численні заходи і найсучасніші водні технології, новітні розробки, продукція, товари та послуги для широкого кола відвідувачів, насамперед, фахівців з водних питань.

Одним з таких публічних заходів стала експертна дискусія «New water management», до участі в якій було запрошено водників, екологів, гідробіологів, гідрометеорологів, хіміків, експертів у сфері моніторингу вод. До участі у ній долучився і начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук.

В ході панельних дискусій провідні стейкхолдери у водній сфері намагалися знайти відповіді на низку важливих питань водної політики в Україні за темами: «Незаборонені фосфати – загроза для річок» (докладніше), «Впровадження моніторингу поверхневих вод за європейськими стандартами» (докладніше), «Реформування водного сектору» (докладніше) тощо.

У підсумку кожен почув для себе певні відповіді, отримав потужний заряд для руху вперед і вгору та розуміння того, що ми самі маємо змінюватися і змінювати все навколо.

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…