ЕКОактивна творча молодь Придінців’я отримала визнання на загальнонаціональному рівні

Лауреатами XXIII загальнонаціонального конкурсу «Українська мова — мова єднання» цього року стали організатори та учасники творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді».

Вже понад 15 років поспіль Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів проводить дитячо-юнацький конкурс в рамках низки заходів із відзначення Дня Сіверського Дінця. Цього року внаслідок збройної агресії рф та через активні бойові дії на території басейну Сіверського Дінця його проведення було призупинено, а всі конкурсні матеріали евакуйовано до більш безпечних регіонів. Але зовсім не для того, щоб про них забути, ні!

Вже у вересні 2022 року з нагоди Міжнародного дня чистих берегів та Дня Сіверського Дінця ми презентували творчі здобутки ЕКОактивної молоді Придінців’я у м.Чернівці за сприяння й допомоги БУВР річок Прут та Сірет.

Найближчим часом найяскравіші з числа архівних конкурсних робіт побачать світ у м.Одеса на сторінках газети «Золотослів» Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України.

Ці літературні та мистецькі перли юних мешканців Харківщини, Донеччини та Луганщини увійшли в число лауреатів XXIII загальнонаціонального конкурсу «Українська мова — мова єднання» в номінації «Первоцвіт», отримавши схвальний відгук голови оргкомітету конкурсу і голови правління Одеської регіональної організації НСЖУ Юрія Работіна.

Дипломами лауреатів у номінаціях «На видноті всього світу» та «Квітни, мово наша рідна» було відзначено Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів та особисто начальника управління Сергія Трофанчука – за створення та постійну організацію проведення творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді».

Урочисте нагородження відбулось 4 жовтня у м.Одеса (ВІДЕОтрансляція заходу), за участі представників Сіверсько-Донецького БУВР та наших колег із БУВР Причорномор’я та нижнього Дунаю.

Як сказав у вдячному слові представник управління Олег Галкін, наш конкурс надає чудову можливість творчій молоді басейну Сіверського Дінця висловити свою ЕКОсвідому позицію усіма доступними засобами мови та мистецтва.

У своїй еколого-патріотичній роботі з молоддю ми прагнемо насамперед, щоб із любові до природи рідного краю зростала гаряча любов до батьківщини і рідної неньки-України. У синергії з наставниками-освітянами формуємо екологічну самосвідомість та заохочуємо ЕКОвідповідальність молодих членів суспільства. Плекаємо дослідницький інтерес до вивчення проблем захисту довкілля і підтримуємо громадські ініціативи з пошуку шляхів їх вирішення. Згуртовуємо в єдину ЕКОспільноту всіх «друзів Сіверського Дінця» – головної водної артерії сходу України та виховуємо дбайливе ставлення до води і водних об’єктів усюди, куди б не повела їх доля.

Тож ці нагороди загальнонаціонального рівня є визнанням нашого вагомого внеску в екологічне і патріотичне виховання юного покоління українців, гідних синів і доньок нашої держави. Слава Україні!

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…