Здорові та безпечні умови праці – стратегічне завдання держави та бізнесу

23 квітня 2019 року в залі виконкому Слов’янської міської ради відбувся семінар, організований Управлінням соціального захисту населення та присвячений Всесвітньому дню охорони праці, що у 2019 році міжнародна спільнота відзначає під гаслом «Безпечне і здорове майбутнє праці».

За участі представників Управління соціального захисту населення, Фонду соціального страхування України, Державної служби з питань праці, спеціалістів з охорони праці підприємств та організацій м. Слов'янськ в ході семінару були розглянуті зміни у законодавстві з питань охорони праці та безпечної життєдіяльності населення, проведено аналіз виробничого травматизму на підприємствах Слов’янська і Слов’янського району тощо.

В обговоренні актуальних питань покращення умов безпеки та гігієни праці узяла участь і провідний інженер з охорони праці Сіверсько-Донецького БУВР Людмила Білозор.

Учасники круглого столу зосередили увагу на ключових аспектах Звернення організаційного комітету з підготовки та проведення у 2019 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні. Це, зокрема, ухвалення урядом в грудні 2018 року Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні, що є основою для запровадження національної системи управління безпекою та гігієною праці, сформованої на принципах запобігання виробничим ризикам та заохочення до створення безпечних і здорових умов праці. Реалізація Концепції має забезпечити імплементацію в національне законодавство європейських норм відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

І надзвичайно важливим для досягнення оптимальних результатів у цьому питанні є вивчення, поширення та впровадження найкращого міжнародного досвіду з оцінки й управління виробничими ризиками не тільки на державному, а й на галузевому та регіональному рівнях.

Учасники засідання погодились, що питання трудової міграції, зокрема, професійно підготовленої молоді, стало серйозним викликом для України. Щоб зупинити відтік трудових ресурсів з країни та зберегти кваліфікований і високоефективний трудовий потенціал, в першу чергу потрібно забезпечити належні здорові та безпечні умови праці, саме тому це – стратегічне завдання як бізнесу, так і держави в цілому.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…