Забезпечення якісною питною водою населення Луганщини – мета реконструкції Попаснянського водоканалу

2 лютого 2021 року керівництво Сіверсько-Донецького БУВР в м. Сєвєродонецьку долучилося до обговорення питань щодо забезпечення гарантованого водопостачання Луганської області на зустрічі керівництва Луганської облдержадміністрації з делегацією Посольства Франції в Україні та представниками французьких компаній.

Французькі експерти зробили висновки щодо можливості реконструкції Попаснянського водоканалу та визначилися з обсягами робіт щодо модернізації об’єкту. За підсумками моніторингу незалежний експерт Міністерства фінансів Французької Республіки Олів’є Фостіні зазначив, що мав можливість на власні очі переконатись, наскільки цей проєкт важливий для Луганщини: «Якщо охарактеризувати проєкт, його цілі та амбіції одним словом – то це «ефективність». Ефективність щодо якості води, щодо економії енергії на її виробництво та постачання, а також скорочення втрат води. Мої висновки будуть схвальними, якщо компанії підготують повний пакет документів для подальшого розгляду Міністерством фінансів Франції» (докладніше).

За попередніми оцінками експертів вартість проєкту складе 70-75 млн євро. Це довгостроковий пільговий кредит уряду Франції Україні, який передбачає обов’язковою умовою якого є виконання 30% робіт українськими підрядниками.

За словами голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая, попереднє рішення щодо фінансування будівництва буде прийнято 18 березня. У свою чергу Франсуа Боде (компанія «Vinci») та Тібо Буштей (компанія «Razel») озвучили головну мету реконструкції водоканалу – забезпечити якісною питною водою населення Луганської області по обидва боки від лінії розмежування.

Європейські стандарти якості, повага до прав людини, рух до європейського добробуту – це євроінтеграція у дії! (дізнайся більше)

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…