За підтримки європейських експертів: розроблення Плану управління річковим басейном Дону триває

План управління річковим басейном (ПУРБ) – стратегічний документ для реалізації основної мети Водної Рамкової Директиви ЄС – досягнення доброго екологічного стану вод.

На шляху впровадження європейських стандартів з управління водними ресурсами розроблення та реалізація ПУРБ є одним із завдань, що передбачені планом-заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

EUКраїна: про ЄВРОінтеграцію простими словами на прикладах

Розроблення Плану управління річковим басейном Дону здійснюється з 2018 року за фінансової та експертної підтримки в рамках проєктів Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) із залученням спеціалістів Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

На часі – старт чергового проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що має на меті проведення аналізу змін клімату та доповнення розділів Плану управління річковим басейном Дону з урахуванням оцінки впливу змін клімату.

5 лютого 2021 року відбулась організаційна онлайн-зустріч фахівців Сіверсько-Донецького БУВР з керівниками та експертами нового проєкту ЮНІСЕФ: співробітниками WASH, HYDROC GmbH (Німеччина) та Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. В режимі відео-конференції учасники зустрічі обговорили графік реалізації проєкту та шляхи комунікації між проєктною командою з метою збору і передачі даних.

Інформативно і своєчасно: навчання з питань декларування доходів

За попередньою домовленістю, аналіз змін клімату має включати аналіз впливу кліматичних змін на ситуацію у суббасейні (екстремальні явища, стік), аналіз вразливості до змін клімату та визначення пріоритетних заходів. Визначили й необхідність здійснення розрахунків змін у водогосподарських балансах річок басейну з урахуванням сучасної гідрологічної обстановки та впливу змін клімату для суббасейну річки Сіверський Донець. В рамках виконання роботи передбачено підготовку проєкту розділу для включення до Плану управління річковим басейном Дону.

Проєкт планується реалізувати в період з лютого по травень 2021 року, а результати представити на черговому засіданні басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…