З любов’ю до річки: ЕКОрейд у Слов’янську

Одразу трьом датам екологічного календаря – Міжнародному дню чистих берегів (третя субота вересня), Дню Сіверського Дінця (21 вересня) та Всесвітньому дню річок (остання неділя вересня) – був присвячений наш ЕКОрейд на берег Казенного Торця у Слов’янську.

Тільки-но дозволила дощова погода й безпекова ситуація, на прибирання берегу річки зібрались представники Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів – від заступника начальника і провідних фахівців лабораторії до служб діловодства і господарського забезпечення.

Прибирались від автомоста через Казенний Торець до зони відпочинку «Староріччя», якою колектив басейнового управління разом з громадською організацією "Сіверський Донець – відродження" опікується вже понад 16 років.

Улюблене містянами чи не єдине у Слов’янську впорядковане місце відпочинку на березі річки не залишалось без уваги містян і в ці складні воєнні часи. Тож за теплий період року в урнах накопичилось сміття, а берег річки ряснів обгортками й порожніми бляшанками – свідченнями активного відпочинку «любителів природи».

За пару годин учасники ЕКОрейду зібрали 7 пакетів сміття і скосили сухостій, підготувавши зону відпочинку до наступного сезону.

Щиро сподіваємось, що вже навесні 2023 року ми як завжди за доброю традицією зможемо навести лад на березі Казенного Торця вже у повному складі разом з громадськістю та молоддю, відзначаючи Всеукраїнський день довкілля у мирному Слов’янську після нашої перемоги.

Тримаймося! Все буде Україна!

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…