«Я прибрав – твоя черга 2»: змінимо майбутнє разом!

Вже другий рік поспіль Держводагентство активно долучається до екологічного івенту «Міжнародний день чистих берегів», що відзначається щороку третьої суботи вересня. В 2019 році визначний день припав на суботу 21 вересня і проходив під меседжем: «Я прибрав – твоя черга 2: змінимо майбутнє разом!».

До цього дня колектив Сіверсько-Донецького БУВР та його структурних підрозділів провів низку заходів за чистоту довкілля та берегів водних об’єктів басейну Сіверського Дінця. Це й ЕКО-рейд на берег Казенного Торця разом з активістами громадської організації «Сіверський Донець – відродження», і розчистка від сміття двокілометрової зони ПЗС річки Бичок працівниками Клебан-Бикського гідровузла, і екологічні толоки із залученням молоді та громадськості на берегах річок Калець та Мокрі Яли.

Крім того, 20 і 21 вересня під час відзначення Дня Сіверського Дінця увагу гостей та учасників заходів було акцентовано на необхідності ЕКО-відповідального ставлення до навколишнього природного середовища. Зокрема, до програми науково-практичної конференції було включено виступ ЕКО-активіста, майбутнього еколога Данііла Блінова про особисті громадські інціативи як приклад свідомого ставлення молоді до збереження чистоти довкілля.

А під час урочистої частини ЕКО-фестивалю вже третій рік поспіль відбулось нагородження 12-ти громадських ЕКО-активістів з Донецької, Луганської та Харківської областей, що відзначились організацією та проведенням протягом року різних екологічних акцій та ЕКО-толок з розчистки берегів річок, озер, джерел басейну Сіверського Дінця, боротьбою із пластиковим сміттям та формуванням екологічної свідомості суспільства, зокрема, дітей та молоді, у своєму регіоні.

З метою активізації громадських ініціатив з дотримання чистоти берегів річок на одній із локацій було організовано перегляд відеороликів: «Я прибрав – твоя черга!» та «Я прибрав – твоя черга 2: змінимо майбутнє разом!».

«Зробимо нашу річку чистою від пластику та фосфатів!» – це головний меседж і творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді!», який вже у 13-й раз активізує молодь на зміни майбутнього та яскраво демонструє, що молодь Придінців’я – ЗА чисте довкілля! А бути ЕКО-свідомим – це класно! це круто! це модно!

Наразі прийом конкурсних робіт завершено, триває реєстрація надісланих творчих робіт, на черзі – оцінювання експертною комісією, а далі – нагородження переможців! Слідкуйте за анонсами на нашому сайті.

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…