Всесвітній день річок – свято для всіх і для кожного!

Щорічно в останню неділю вересня відзначають Всесвітній день річок, покликаний привернути увагу суспільства до проблем водних артерій планети.

Вперше соціальні активності до цього свята відбулись у 2005 році, коли Генеральна Асамблея ООН оголосила про початок комплексу заходів під назвою «Вода для життя». З кожним роком День річок стає усе популярнішим, а його святкування проходить у форматі різних екологічних акцій зі збереження водних ресурсів.

Окрім єдиного на весь світ свята, річки поступово набувають і власного дня святкування. Уже 15-ть років поспіль, з 2007 року, свій день річки має Сіверський Донець – головна водна артерія сходу України.

День Сіверського Дінця офіційно відзначається 21 вересня, втім громадські активності зазвичай приурочені до найближчих вихідних. Цього року свято увібрало в себе три визначні дати і втілилось в ЕКОівент у форматі 3D: День Сіверського Дінця, День чистих берегів і День моніторингу води.

ЕКОівент 3D: День чистих берегів, День моніторингу води, День Сіверського Дінця

Його організатори – Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів та громадська організація «Сіверський Донець – відродження» вважають, що відзначати Дні річок потрібно не тільки святково, але і дієво, і пізнавально. Практичними діями в ході ЕКОтолоки «добрі друзі Сіверського Дінця» рятували від сміття береги однієї з його приток. А потім залюбки дізнавались більше про державний і громадський моніторинг якості води та заповідну флору і фауну Придінців’я. Докладніше про це й не тільки – на нашому вебсайті та у мережі Фейсбук на офіційній сторінці.

Поділитися:
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…
Творчий конкурс «Сіверський Донець – очима молоді» 2024
22.03.2024 08:05
У Всесвітній день води 22 березня оголошуємо старт творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» 2024. Його учасниками можуть стати школярі і студенти Харківської, Донецької і Луганської…