Водники Сіверського Дінця взяли участь у Форумі екологічного партнерства «Влада – Бізнес – Суспільство»

Налагодження діалогу між владою, промисловістю та громадськістю регіону з урахуванням екологічних аспектів є основною метою дводенного Форуму екологічного партнерства, що 20 і 21 листопада 2019 року проходив у м.Святогірську на Донеччині.

З ініціативою його проведення виступили члени Програми ООН із відновлення та розбудови миру, завдяки чому на платформі форуму зустрілись представники Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Міністерства розвитку громад та територій України, Донецької та Луганської облдержадміністрацій, керівники департаментів екології та природних ресурсів Донецької та Луганської областей, представники органів місцевого самоврядування та громадських об’єднань, промисловості та енергетики, бізнесу та медіа.

Від Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів участь у форумі взяли заступник начальника управління Наталія Білоцерківська та начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Ірина Сидоренко.

Учасники заходу отримали можливість обмінятись досвідом та пропозиціями щодо шляхів покращення стану довкілля. Серед пріоритетних напрямків докладання спільних зусиль – аналіз сучасного рівня екологічної відповідальності промислового регіону та можливість впровадження екологічної компоненти у підприємницьку діяльність, обговорення існуючих регіональних екологічних стратегій, та проблематики їх впровадження в умовах проведення ООС, аналітичний огляд проблемних питань та стану навколишнього середовища промислових регіонів, тощо.

Від керівництва департаментів екології та природних ресурсів Донецької та Луганської облдержадміністрацій прозвучала інформація про існуючу систему моніторингу довкілля в регіоні, в т.ч. поверхневих вод; наявних екологічних ризиків, пов’язаних з діяльністю промислових підприємств, зокрема вугільної промисловості; природоохоронних заходів, що реалізуються в областях, а також планів на 2020 рік.

Крім того, серед учасників форуму розповсюджено публікацію під назвою «Комплексний аналіз даних про стан довкілля в Донецькій та Луганській областях (витяг зі звіту)», видану в рамках Програми ПРООН за фінансової підтримки Урядів Данії, Швейцарії та Швеції, для підготовки якої були використані дані Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів (розділ «Водні ресурси»).

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…