Водники – аграріям: штучний дощ для природного врожаю!

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у ІІ-й обласній щорічній науково-практичній конференції, що проводилась 15 березня 2019 року в м. Покровськ Департаментом агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Донецької облдержадміністрації спільно з науковцями Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України України.

Учасниками конференції стали начальники та спеціалісти структурних підрозділів райдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку, керівники та спеціалісти об’єднаних територіальних громад, голови районних асоціацій фермерів та приватних землевласників, представники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, установ та організацій, що здійснюють свою діяльність у сфері агропромислового комплексу, спеціалісти сільськогосподарських підприємств, голови фермерських господарств та керівники агроформувань Донецької області.

Науково-практична конференція була присвячена питанням впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур, удосконалення структури посівних площ та підвищення рівня економічної ефективності сільгоспвиробництва. Ця тема є актуальною для Донецької області, яка розташована в посушливій степовій зоні, де виробництво сільськогосподарської продукції значною мірою залежить від вирішення проблеми штучного зрошення сільгоспугідь, особливо в роки з несприятливими погодними умовами.

Головний інженер Сіверсько-Донецького БУВР Володимир Мельников та начальник відділу експлуатації водогосподарських систем Леонід Гетман скористались чудовою нагодою поспілкуватись з учасниками конференції щодо екологічно безпечних та ресурсозберігаючих технологій зрошуваного землеробства, що реалізуються шляхом впровадження в практику нових способів і технічних засобів поливу.

На часі одним із важливих завдань для ефективного використання зрошуваних земель на Донеччині є відновлення та реконструкція існуючих меліоративних систем, оновлення іригаційного обладнання, облаштування систем краплинного зрошення та забезпечення їх надійного функціонування. І це можливо лише у тісній взаємодії з фермерськими господарствами регіону та органами місцевого самоврядування. Тож участь у подібних заходах з можливістю налагодити прямий контакт є важливою для фахівців водної галузі, які опікуються в тому числі й розвитком меліорації земель та поліпшенням екологічного стану зрошуваних угідь у межах Донецької області.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…