«Вода для всіх: не залишаючи нікого осторонь» Круглий стіл до Всесвітнього дня води 2019

22 березня 2019 року, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбувся черговий громадський захід до Всесвітнього дня водних ресурсів. За «круглим столом» зібралась талановита молодь – члени екологічних гуртків та їх керівники-освітяни, а також представники громадськості й мас-медіа.

Конференц-зала басейнового управління, оновлена завдяки коштам Фонду розвитку водного господарства Держводагентства, сповна виконала своє призначення і відтепер дозволяє проводити тут подібні зустрічі в тісному колі однодумців.

Увагу молодого покоління та їх старших наставників було акцентовано на тих важливих змінах, які відбуваються на законодавчому рівні у водній сфері. Це і створення басейнових рад задля інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, і перші кроки з розробки плану управління річковим басейном, і оновлений підхід до моніторингових досліджень…

Натомість юнацтво з числа переможців творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» мало змогу представити свої дослідження екологічного стану знайомих з дитинства річок. Запало в душу звернення до однолітків старшокласниці з Лиманщини, яка щиро занепокоєна проблемами довкілля і байдужістю людей у сучасному світі.

Свою творчу доробку презентували і юні представники «Торського наукового товариства» – відеофільм з елементами ігрової постановки про наш Сіверський Донець.

Наостанок від ЮНІСЕФ та Уряду Німеччини було оголошено про старт нового етапу конкурсу малих грантів під назвою «Не полишаючи нікого осторонь», спрямованих на вирішення проблем охорони та безпеки водних ресурсів і навколишнього середовища.

А потім всіх охочих запросили до басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів – власноруч дослідити воду Сіверського Дінця за допомогою щойно отриманих експрес-тестів від ЮНІСЕФ.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…