Відновлення та підготовка меліоративних систем – наша спільна справа

Перспективи розвитку зрошуваного землеробства на Донеччині стали головною темою зустрічі водників та аграріїв 28 січня 2020 року. Робоча нарада під головуванням директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації Артема Чагана та начальника Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергія Трофанчука відбулась у приміщенні департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації (м. Краматорськ).

Фахівцями департаменту та басейнового управління були розглянуті питання подальшого розвитку на території Донецької області зрошуваного землеробства, зокрема, шляхом здійснення заходів з реконструкції державних та внутрішньогосподарських меліоративних систем, ремонту насосно-силового обладнання, оновлення дощувальної техніки та облаштування систем краплинного зрошення.

Начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів ознайомив присутніх з підсумками проведення поливної кампанії 2019 року та окреслив основні напрямки розвитку меліоративного комплексу в Донецькій області на 2020 рік. Акцентуючи увагу на перспективному проєкті відновлення роботи Слов’янської зрошувальної системи на землях Слов’янського району, Сергій Трофанчук наголосив, що виконання запланованих заходів забезпечить відновлення роботи 7 державних насосних станцій для проведення поливів сільськогосподарських культур на землях фермерського господарства «Верес» на площі 1910 га.

За підсумками обговорення проблемних питань прийнято рішення продовжити здійснення на регіональному рівні організаційних заходів щодо відновлення сталої роботи водогосподарського комплексу та забезпечення ефективного використання існуючих основних меліоративних фондів (докладніше).

Примітка: Слов’янська зрошувальна система введена в експлуатацію у 1985-1986 році і є найбільшою зрошувальною системою на півночі Донецької області. До складу зрошувальної системи входять 13 насосних станцій, 10 з яких безпосередньо забезпечують перекачку води господарствам на полив сільськогосподарських культур.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…