Вічна слава подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 26 квітня 2021 року виповнюється 35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшої техногенної катастрофи сучасності, яка змінила екологічне середовище та світогляд усього світу.

В цей день у Слов’янську представники Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів вшанували самовідданий подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам’ять жертв цієї катастрофи. Фахівці водної сфери долучились до мітингу-реквієму, який відбувся біля пам’ятного монументу «Чорнобильська Слава» за участю ліквідаторів, членів сімей загиблих, представників Слов’янської міської та Краматорської районної рад, установ та організацій міста, військовослужбовців, рятувальників, поліцейських, громадськості та ЗМІ.

На початку та наприкінці заходу оркестр військової частини 3035 Національної гвардії України виконав Державний Гімн України. Панахиду до Дня вшанування світлої пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи провів капелан військової частини 3035 отець Діонісій.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів і жертв Чорнобильської трагедії та поклали квіти до підніжжя пам’ятного монументу.

Після мітингу до 35-ї річниці з дня аварії на ЧАЕС було висаджено символічну алею з 35 троянд, як символ відродження постраждалих від катастрофи територій.

Вічна слава учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Вічна пам’ять всім жертвам Чорнобильської трагедії.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…