Важливі аспекти співпраці із країнами-партнерами задля екологічної безпеки у сфері водних ресурсів

Питанням міжнародного співробітництва у водній сфері присвячена онлайн-нарада Держводагентства, в якій сьогодні, 21 липня, узяли участь фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Як повідомляє Держводагентство, участь у міжнародних заходах представників підвідомчих організацій активізовано з метою розвитку співпраці із країнами-партнерами. Адже стратегічними основами міжнародного співробітництва України у сфері водних ресурсів були і залишаються збереження водних ресурсів та екологічна безпека, тому підтримка партнерів для України є особливо важливою.

Оскільки участь у подібних заходах потребує особливої підготовки, регламентованої відповідними законодавчими актами, Держводагентство ініціювало проведення робочої онлайн-наради для поглиблення знань відповідних фахівців та закріплення досвіду міжнародної співпраці.

Учасниками онлайн-наради стали працівники підвідомчих організацій системи Держводагентства, відповідальні за міжнародне співробітництво або діяльність яких пов’язана із підготовкою до закордонних відряджень чи участю у заходах міжнародного характеру.

Ціль заходу – опрацювати поточний стан та актуальні питання міжнародного співробітництва, що здійснює Держводагентство за участю працівників підпорядкованих організацій, а також надати практичні поради і рекомендації для забезпечення належної якісної підготовки до проведення й участі у заходах міжнародного характеру.

Тож в ході зустрічі її учасниками були опрацьовані питання актуальної законодавчої бази та важливих змін у нормативно-правових актах, що регулюють засади міжнародного співробітництва в цілому та конкретні кроки як підготовки до проведення заходу, так і безпосередньої участі у заходах міжнародного характеру.

Учасники онлайн-наради розглянули практичні аспекти й рекомендації щодо коректної підготовки дозвільних, звітних, обов’язкових матеріалів для участі у міжнародних заходах (здійснення закордонних відряджень та відряджень в межах України, прийом іноземних делегацій, листування з іноземними установами, тощо). А також обговорили загальну інформацію щодо актуального стану справ у сфері міжнародного співробітництва з питань управління водними ресурсами.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…