В Донецькій області поливний сезон розпочато на два тижні раніше, ніж зазвичай

Належне функціонування водогосподарської інфраструктури – суттєвий внесок водників в урожайність поточного року і продовольчу безпеку країни. В значній мірі виконувати цю роботу дистанційно просто неможливо, особливо коли на часі – старт поливного сезону 2020.

Тож із дотриманням необхідних карантинних вимог 27 березня працівниками Сіверсько-Донецького БУВР відповідно до регламенту успішно проведено запуск насосної станції №1 Оскільської зрошувальної системи №1.

Наразі здійснюється заповнення магістрального трубопроводу для подальшого забору води аграріями для поливу сільськогосподарських культур.

У зв’язку з аномально теплою погодою на півночі Донецької області, запуск насосної станції проведено на два тижні раніше, ніж торік, що дасть можливість аграріям своєчасно розпочати штучне зрошення задля отримання сталого врожаю.

Поливний сезон стартував і на півдні Донеччини: послуги, пов’язані з подачею живильної вологи на полив фруктового саду та полуничних плантацій площею 8 га, здійснюються Стародубівською зрошувальною системою.

А вже з 1 квітня працівники Маріупольського МУВГ подаватимуть воду на зрошення 1 200 га, де вирощуються бобові та зернові культури.

В пріоритетах водників – не лише своєчасний та якісний догляд за станом і безперебійною роботою зрошувальної мережі, а й збільшення площ зрошуваних земель завдяки укладанню договорів із сільгоспвиробниками на транспортування та подачу води на полив.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…