В центрі уваги – розвиток агропромислового комплексу та природокористування Донеччини

Територія Донецької області вважається вологодефіцитним регіоном, адже розташована в посушливій степовій зоні, де забезпеченість водою утричі нижча, ніж в середньому по Україні. І це при тому, що наша країна взагалі належить до маловодних країн Європи та світу – за запасами доступних до використання водних ресурсів.

Тож виробництво сільськогосподарської продукції на Донеччині здебільшого залежить від штучного зрошення сільгоспугідь. Особливо гостро питання зрошуваного землеробства постає перед аграріями в роки з несприятливими погодними умовами.

Саме про це йшла мова у Всесвітній день води 22 березня 2019 року на засіданні Комітету з розвитку агропромислового комплексу та природокористування Донецької торгово-промислової палати, яка в черговий раз виступила майданчиком для діалогу бізнесу та влади, а також профільних державних організацій та банківських установ.

Для ефективного використання зрошуваних земель вкрай необхідно відновити чи реконструювати існуючі меліоративні системи, оновити іригаційне обладнання, облаштувати системи краплинного зрошення та забезпечити їх надійне функціонування.

Про те, які кроки вживаються для цього керівництвом Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів та його структурними підрозділами – Слов’янським і Маріупольським міжрайонними управліннями водного господарства, доповів присутнім начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук. Він наголосив, що успішне вирішення цих важливих завдань лежить у площині тісної взаємодії з фермерськими господарствами регіону і органами місцевого самоврядування Донецької області.

Від Сіверсько-Донецького БУВР участь у засіданні Комітету також узяли головний інженер Сіверсько-Донецького БУВР Володимир Мельников та начальник відділу експлуатації водогосподарських систем Леонід Гетман.

Докладніше про захід – на сайті Донецької торгово-промислової палати (перейти на сайт).

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…