Управління водними ресурсами в умовах змін клімату  та зростаючого дефіциту води

Сьогодні, 11 листопада, керівництво та фахівці водної сфери Сіверсько-Донецького БУВР долучились до участі в онлайн-конференції на тему: «Управління водними ресурсами в умовах змін клімату та зростаючого дефіциту води».

Це перший захід з однойменного навчального онлайн-курсу, організованого Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства разом із Посольством Ізраїлю в Україні та Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України у співпраці з MASHAV та MATC - MASHAV Agricultural Training Center.

До навчання в режимі онлайн долучились керівники і профільні фахівці підвідомчих організацій Міндовкілля, представники громадських організацій та незалежні експерти, зацікавлені у покращенні роботи водного сектору в умовах зміни клімату в нашій державі.

Як зазначив у вітальному слові заступник глави місії посольства Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький, реалізація такого навчального курсу є свідченням ефективної співпраці між Ізраїлем та Україною у напрямі обміну досвідом у сфері управління водними ресурсами та розширення співробітництва між нашими країнами.

Лектором стартової онлайн-конференції спільного українсько-ізраїльського курсу виступив Яков Лівшиц, директор департаменту гідрогеології, управління водних ресурсів Ізраїлю. Він поділився зі слухачами впровадженим у державі досвідом максимально раціонального використання водних ресурсів за умов відчутного їх дефіциту.

Нехай буде вода: ізраїльський досвід вирішення світової проблеми нестачі води представлено в Україні

Неабиякий інтерес учасників заходу викликали можливості опріснення морської води та використання очищених стічних і зливових вод для потреб зрошення, а також ретельне відстеження кількісного та якісного стану підземних вод в умовах обмеженого ресурсу. Для отримання більш поглибленої інформації з питань, актуальних для обох країн, Яков Лівшиц запропонував надсилати їх до посольства Ізраїлю в Україні.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…