Українсько-нідерландська взаємодія задля відновлення водного сектору України

Українська водна платформа, створена The Netherlands Water Partnership Europe (NWP Europe) з метою налагоджування зв’язків у водній сфері між українськими та нідерландськими організаціями, провела перші загальні збори в гібридному форматі.

5 жовтня представники зацікавлених сторін від України та Нідерландів зустрілись в онлайн/офлайн режимі, щоб обговорити можливості співпраці задля відновлення України.

До участі у зустрічі долучились онлайн і представники Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Протягом кількох місяців на платформі Needs with Dutch Ukrainian Water Platform за пропозицією NWP Europe тривало заповнення форм потреб для розуміння, якої саме експертної допомоги потребує українська сторона від колег з водного сектору Нідерландів.

На першій зустрічі планувались для обговорення питання загальних тенденцій та перспектив співпраці на основі аналізу потреб, що має стати підґрунтям для відновлення водного сектору України.

Присутніх на заході привітав дипломат Родерік ван Шревен, нещодавно призначений спеціальним представником для налагодження зв'язків між нідерландською бізнес-спільнотою та різними інституціями щодо реконструкції та відновлення України.

Гостями двосторонньої зустрічі також стали представники Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Світового банку, а також Посольства Нідерландів в Україні.

Організатори заходу висловили сподівання, що ініційована ними платформа сприятиме налагоджуванню тісніших зв’язків, взаємодії та співпраці українських та нідерландських інституцій у напрямі відновлення водного сектору України.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…