Участь у розробленні проєкту Програми розвитку рибного господарства Донецької області на період до 2030 року

18 жовтня в режимі онлайн під головуванням в.о. голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігоря Мороза відбулось організаційне засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми розвитку рибного господарства Донецької області на період до 2030 року.

Учасники засідання розглянули питання порядку денного про стан виконання Операційного плану заходів з реалізації у 2023-2025 роках Стратегії розвитку галузі рибного господарства України на період до 2030 року; розробку проєкту Програми розвитку рибного господарства Донецької області на період до 2030 року; порядок надання в оренду земельних ділянок разом з водними об’єктами, а також проблемні питання, що виникають у суб’єктів господарської діяльності рибного господарства під час штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання у водоймах Донецької області.

В якості члена робочої групи участь у засіданні узяла Ольга Гаврилюк, начальник відділу водних об’єктів і техногенно-екологічної безпеки Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, з доповіддю про площинні водні об’єкти Донецької області, їх паспортизацію та встановлення режимів роботи.

У своєму виступі вона також поділилась інформацією щодо процесу й мети розроблення Плану управління річковим басейном Дону та включення до проєкту Програми заходів ПУРБ Дону (з урахуванням пропозицій територіальних громад та суб’єктів господарювання) заходів, спрямованих на зменшення забруднення біогенними, органічними та небезпечними речовинами, гідроморфологічних змін, змін клімату тощо. Це такі заходи як реконструкція або будівництво очисних споруд комунальних та промислових підприємств, ревіталізація річок, встановлення прибережних захисних смуг, проведення досліджень з визначення впливу інвазійних видів на екологічний стан водних об’єктів і т.ін.

Виконання зазначених заходів в рамках реалізації ПУРБ Дону сприятиме зменшенню антропогенного навантаження на поверхневі водні об’єкти, їх забруднення, евтрофікації водойм, пом’якшенню змін клімату, що відповідає меті та стратегічним цілям Стратегії розвитку рибного господарства України на період до 2030 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.05.2023 № 402-р.

У підсумку засідання члени робочої групи обговорили проблемні питання в галузі рибного господарства Донецької області та порядок опрацювання пропозицій до проєкту Програми розвитку рибного господарства Донецької області на період до 2030 року.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…