Участь у громадському обговоренні проєкту ПУРБ річок Приазов’я

2 квітня фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились онлайн до участі у громадському обговоренні проєкту Плану управління річковим басейном річок Приазов’я, що відбувся у змішаному форматі у м. Запоріжжя.

У заході взяли участь представники влади, водогосподарських організацій, басейнової ради, територіальних громад, заінтересовані сторони, водокористувачі басейну (водоканали), науковці, представники громадськості тощо.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак та голова басейнової ради річок Приазов’я Олексій Бакай.

Експерти проєкту «Блю Ріверз Екологічний Консалтинг» Олексій Ярошевич та Катерина Мудра розповіли про План управління річковим басейном річок Приазов’я на період 2025-2030 рр. та аналіз стану річкового басейну. Екологічний і хімічний стани масивів поверхневих вод представила Марія Скоблей, фахівчиня Закарпатського центру з гідрометеорології.

Учасники обговорили Програму заходів для річкового басейну річок Приазов’я, її зміст та проблеми, які передбачено вирішити, та озвучили свої пропозиції і зауваження до проєкту Плану управління річковим басейном річок Приазов’я.

За результатами публічного обговорення проєкту ПУРБ річок Приазов’я буде доповнено розділ 9 ПУРБу: «Звіт про інформування громадськості та громадське обговорення проєкту Плану управління річковим басейном».

Нагадаємо, що розроблення Планів управління річковими басейнами є євроінтеграційним зобов’язанням України в частині водної політики, а реалізація ПУРБ дозволить досягнути «доброго» стану вод.

Громадські обговорення Планів управління річковими басейнами проводяться за підтримки проєкту ЄС "Водні ресурси та екологічні дані" EU4Environment&Data.

Довідково:

Басейн річок Приазов’я розташований у межах 3 областей (Донецька, Запорізька та Херсонська) і охоплює 11% території України. Соціально-економічна структура басейну створює передумови до формування антропогенного навантаження, яке чинить вплив на екосистеми поверхневих вод у зв’язку з значним промисловим навантаженням. Зараз значна частина басейну знаходиться на тимчасово окупованій території та зазнає впливу воєнних дій. ПУРБ стане тим урядовим документом європейського зразку, який слугуватиме планом післявоєнного відновлення території після деокупації.

З текстом ПУРБ річок Приазов’я можна ознайомитися за посиланням https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-richok-priazovya1, а прийом всіх зауважень і пропозицій здійснюється на е-майл: rbmp@davr.gov.ua до 21 червня 2024 року включно.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…