У Всесвітній день ВОДИ молодь власноруч досліджувала воду Сіверського Дінця

Співпраця Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів та Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) продовжується у новому форматі. До Всесвітнього дня води 2019 фахівці Сіверсько-Донецького БУВР отримали експрес-тести «OASE QUICKSTICK 6 В 1» від ЮНІСЕФ для проведення заходів для дітей та молоді.

І першими нові експрес-тести випробували учасники круглого столу, що відбувся у конференц-залі басейнового управління з нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів. Це творча і дійсно еко-свідома молодь, учасники та переможці щорічного конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» та інших наших екологічних проектів. Зокрема, учасників проекту «Нове життя для «Староріччя», що став переможцем програми малих грантів ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків та молоді у східній Україні» 2018.

По завершенні обговорень за «круглим столом» всіх охочих запросили до басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів – власноруч дослідити воду Сіверського Дінця за допомогою експрес-тестів від ЮНІСЕФ.

Тестові смужки дозволяють миттєво визначити такі показники води як pH, гідрокарбонати, залишковий хлор, загальна жорсткість, нітрати та нітрити. Цікаво було не тільки дітям, а і дорослим – керівникам еко-гуртків. Тож велика вдячність Наталії Коломієць та всім дотичним до цього з Фонду ЮНІСЕФ!

Разом будуємо нову Україну й ростимо екологічно-свідоме покоління!

Принагідно гостям управління продемонстрували прилади, отримані в ході різних проектів співпраці з міжнародними організаціями. Це новісінький спектрофотометр Shimadzu UV-1800 від Координатора проектів ОБСЄ в Україні, наданий в рамках нашої участі у проекті «Визначення шкоди, завданої довкіллю на сході України».

А також отриманий ще 12 років тому в ході реалізації проекту TACIS Європейського Союзу з оздоровлення басейну Сіверського Дінця атомно-абсорбційний спектрофотометр Analyst-700 та інше лабораторне обладнання, яке дозволяє нашим фахівцям проводити моніторинг води і ґрунтів у басейні Сіверського Дінця на високому рівні.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…