У фокусі уваги – гідротехнічні споруди

Протягом тижня з 15 по 19 травня відбулися робочі наради при райдержадміністраціях 5 районів Донецької області: Маріупольського, Волноваського, Бахмутського, Краматорського та Покровського.

На порядку денному – питання про стан виконання пункту 2.4 Протоколу наради при голові Донецької облдержадміністрації, начальнику обласної військової адміністрації від 05.04.2023 № 4/14-23 та про стан відновлення виконання розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 01.11.2021 № 1095/5-21 «Про затвердження заходів, спрямованих на визначення власників гідротехнічних споруд на території Донецької області».

В нарадах відповідно до районного розмежування узяли участь директор та фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної військової адміністрації, начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, голови райдержадміністрацій, начальники районних військових адміністрацій, керівники військових адміністрацій населених пунктів, сільські, селищні та міські голови, а також орендарі водних об’єктів.

Під час робочих нарад особливу увагу було приділено гідродинамічним небезпечним об’єктам – водонапірним гідротехнічним спорудам, що створюють різницю рівнів води до і після них, та які, у разі їх руйнування, можуть призвести до утворення проривної хвилі та зони затоплення, які, у свою чергу, можуть призвести до загибелі людей і тварин, завдати шкоду суб’єктам господарської діяльності і навколишньому природному середовищу.

Разом з тим фахівці басейнового управління, за зверненням громад, долучились до обстеження гідротехнічних споруд, розташованих у Краматорському та Покровському районах Донецької області, та складання відповідних актів.

Поділитися:
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…