Турботливі руки і небайдужі серця: ЕКО-рейд на «Староріччя»

Тільки-но послабили карантин, і стомлені квартирним полоном містяни потягнулись «на природу». Для мешканців центру Слов’янська такою «віддушиною» (бо від слова «душа») давно вже став берег Казенного Торця і зона відпочинку «Староріччя», створена тут за підтримки місцевої громади понад 10 років тому. Увесь цей час нею опікуються ініціатори створення – колектив Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів та громадська організація «Сіверський Донець – відродження».

Спочатку тут просто поставили лави для відпочивальників і розбили клумби із квітами, згодом з’явився дитячий спортмайданчик і декоративне оздоблення природним камінням. Зона відпочинку неодноразово змінювала свій зовнішній вигляд. На жаль, страждала і від вандалів, що ламали дерев’яні конструкції лавок і крали металеві елементи, не гребуючи навіть дитячою гойдалкою… Але знову незмінно оживала й відроджувалась від турботливих рук і небайдужих сердець. Грала на сонці яскравими фарбами, зеленіла новими саджанцями і посміхалась квітами, кликала до себе малечу новою гойдалкою і повною пісочницею.

А ми лише намагаємось зробити цей куточок ще кращим і більш затишним. Регулярно прибираємо сміття з урн і довкола них, скошуємо високу траву, впорядковуємо клумби. Ось і зараз, у ці травневі дні, коли погода нарешті порадувала дощиками, нам вдалось не лише навести лад на «Староріччі», а й прикрасити його дволітніми ялинками і різнобарвними півниками-ірисами, принесеними з домашніх подвір’їв.

Радісно спостерігати, як розростаються на клумбах та альпінарії висаджені раніше багаторічні квіти. Радісно бачити, що нарешті таки прижились саджанці молодих берізок і кущі бузка (і дай, Боже, щоб і далі оминали їх прожорливі кози місцевої мешканки). Радісно відмічати, що не тільки ми тепер опікуємося зоною відпочинку «Староріччя», наші зусилля не даремні і наразі ще комусь із добрих людей небайдужий цей куточок міста біля річки. І ви бажаєте приєднатись? Ласкаво просимо на наше «Староріччя»!

P.S.: А колектив Сіверсько-Донецького БУВР продовжує впорядковувати оточуюче середовище вже довкола адміністративних будівель. Усюди потрібні і господарське око, і вправні руки, що прибирають, косять, стрижуть, білять, фарбують, ремонтують – одним словом, роблять усе для естетичного вигляду підвідомчого простору. Адже це так важливо – усюди бачити порядок, а ще важливіше – його підтримувати.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…