«Стале економічне відновлення України: для людей і природи» – міжнародний вебінар з післявоєнного розвитку України

Фахівці Державного агентства водних ресурсів України взяли участь у міжнародному онлайн-вебінарі зі сталого післявоєнного розвитку України, повідомляє вебсайт відомства.

На заході, організованому представниками WWF-Україна за участю фахівців WWF Центральної та Східної Європи та Бостонської консалтингової групи, учасники представили результати звіту «Стале економічне відновлення України: для людей і природи».

Подія об’єднала представників урядових установ, фінансових організацій, громадянського суспільства та бізнесу з різних країн світу, зацікавлених у відновленні України, яке сприяє довготривалій сталості.

Доповідачі зазначили, що цей звіт є відповіддю на процес, розпочатий на Конференції з відновлення України у Лугано, та представили його ключові результати і напрацювання в основних екологічних напрямках, серед яких – водні екосистеми.

Документ досліджує тему післявоєнного відновлення і визначає необхідність враховувати вплив на природу та клімат. Зокрема, у ньому зібрані головні рекомендації, як саме це реалізувати.

Українські та міжнародні експерти презентували спільний погляд на післявоєнне відновлення України в контексті інтеграції держави до ЄС, забезпечення екологічної безпеки, адаптації до змін клімату тощо, й зазначили, що процес відновлення повинен бути кліматично та екологічно стійким.

Текст звіту українською мовою буде доступний на сайті https://wwf.ua/.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…