Співдружність басейнових конкурсів: ЕКО-культура в юнацькій творчості

Вирішальну роль у характері відносин людини і природи вже у найближчий час відіграватиме сучасна молодь. Саме тому фахівці-водники так багато уваги приділяють екологічній освіті юного покоління та вихованню дбайливого ставлення до водних ресурсів.

Уже не перший рік за підтримки Державного агентства водних ресурсів України в басейнах річок проходять творчі конкурси, націлені на виховання ЕКО-свідомості дітей та молоді. Своє десятиріччя наразі відзначає Міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра».

15 березня 2019 року в м. Одеса відбулось урочисте нагородження переможців та призерів ювілейного конкурсу, серед яких юні мешканці зі Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької та Одеської областей України, а також з Молдови.

Відзнаки Держводагентства талановитим дітям з двох країн басейну Дністра –України та Молдови – вручала голова Агентства Ірина Овчаренко. «Це саме та молодь, яка буде активно діяти для впровадження кращих практик раціонального користування природними ресурсами басейну Дністра, збереження його природної краси та ландшафтного різноманіття», - зазначено на сайті Держводагентства (докладніше).

На запрошення оргкомітету конкурсу-ювіляру в церемонії нагородження узяло участь і керівництво Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів. Начальник управління Сергій Трофанчук і заступник начальника Наталія Білоцерківська привезли в дар яскраві роботи молоді Придінців’я, що стали переможцями 12-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» 2018.

Співдружність двох творчих конкурсів протягом вже кількох років підтверджує їх актуальність та надихає на нові перспективні проекти задля розвитку екологічної культури молодих українців. Маємо надію, що до цієї благородної справи буде приєднуватися все більше охочих зберегти для майбутніх поколінь чисте довкілля.

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…