Спільний План управління річковим басейном Дунаю: міжнародний досвід

Успіхи та виклики на шляху до досягнення «доброго» стану вод басейну річки Дунай; європейський досвід імплементації Водної Рамкової Директиви та впровадження заходів, передбачених Планом управління річковим басейном Дунаю; короткий огляд діяльності Міжнародної Комісії із захисту річки Дунай, тощо.

Про все це і не тільки розповіла українським водникам експертка Секретаріату Міжнародної Комісії із захисту річки Дунай Edith Hoedl, повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.

Доповідачка поділилася цікавим досвідом практичної реалізації заходів, спрямованих на досягнення «доброго» екологічного стану вод басейну річки Дунай, на прикладі конкретних країн.

Експертка презентувала не лише досягнення, а й відверто розповіла про виклики, що поставали у ході впровадження природоохоронних заходів. Окремо Edith Hoedl відзначила важливість окреслення чітких дедлайнів для досягнення екологічних цілей.

Нагадаємо, що у 2021 році Міжнародна комісія із захисту річки Дунай оприлюднила оновлені План управління річковим басейном та План управління ризиками затоплення.

Поділитися:
Як захистити річку? Вебінар від UNCG
25.09.2024 14:43
24 вересня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР долучились до участі у вебінарі «Як захистити річку?», організованому Українською природоохоронною групою (Ukrainian Nature Conservation Group). Як…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у серпні 2024 року
23.09.2024 12:50
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Юні друзі Сіверського Дінця привітали водників зі святом
21.09.2024 08:17
Діти — наше майбутнє, а любов до природи — їхня сила! Юні друзі Сіверського Дінця приєдналися до святкування та вітають колектив Сіверсько-Донецького БУВР з Днем Сіверського Дінця, що офіційно…