Спільний План управління річковим басейном Дунаю: міжнародний досвід

Успіхи та виклики на шляху до досягнення «доброго» стану вод басейну річки Дунай; європейський досвід імплементації Водної Рамкової Директиви та впровадження заходів, передбачених Планом управління річковим басейном Дунаю; короткий огляд діяльності Міжнародної Комісії із захисту річки Дунай, тощо.

Про все це і не тільки розповіла українським водникам експертка Секретаріату Міжнародної Комісії із захисту річки Дунай Edith Hoedl, повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.

Доповідачка поділилася цікавим досвідом практичної реалізації заходів, спрямованих на досягнення «доброго» екологічного стану вод басейну річки Дунай, на прикладі конкретних країн.

Експертка презентувала не лише досягнення, а й відверто розповіла про виклики, що поставали у ході впровадження природоохоронних заходів. Окремо Edith Hoedl відзначила важливість окреслення чітких дедлайнів для досягнення екологічних цілей.

Нагадаємо, що у 2021 році Міжнародна комісія із захисту річки Дунай оприлюднила оновлені План управління річковим басейном та План управління ризиками затоплення.

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…