Сіверсько-Донецьке БУВР долучилось до громадського обговорення ПУРБ Дніпра

4 квітня у Києві відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дніпра, присвячений суббасейну Нижнього Дніпра, до участі в якому онлайн та офлайн долучились начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Учасниками заходу стали представники влади, водогосподарських організацій, басейнової ради, територіальних громад, водокористувачі басейну (водоканали), науковці, представники громадськості та інші зацікавлені особи.

Присутні обговорили Програму заходів для річкового басейну Дніпра (суббасейн Нижнього Дніпра), її зміст та проблеми, які передбачено вирішити. Всього в Програмі заходів зазначено 118 заходів, з яких переважна більшість, як і для інших річкових басейнів – це будівництво чи реконструкція каналізаційних очисних систем та каналізаційних магістралей.

Після цього відбулося обговорення пропозицій та зауважень до проєкту Плану. За результатами публічного обговорення проєкту ПУРБ Дніпра (суббасейн Нижнього Дніпра) буде доповнено розділ 9 ПУРБу: «Звіт про інформування громадськості та громадське обговорення проєкту Плану управління річковим басейном».

Примітка:

Суббасейн Нижнього Дніпра розташований у межах 8 областей України. За водозбірною площею суббасейн є другим за площею із 5-ти суббасейнів головної річки країни. Підготовка ПУРБ тривала не один рік, зокрема й за участі фахівців Сіверсько-Донецького БУВР, і в подальшому інформація буде оновлюватись. Наразі значна частина суббасейну є на тимчасово окупованій території та зазнає впливу воєнних дій. ПУРБ стане тим урядовим документом європейського зразку, який слугуватиме планом повоєнного відновлення території після деокупації.

З текстом ПУРБ Дніпра можна ознайомитися за посиланням https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dnipra1 ., а прийом всіх зауважень і пропозицій здійснюється на e-mail: rbmp@davr.gov.ua до 21 червня 2024 року включно.

Громадські обговорення Планів управління річковими басейнами проводяться за підтримки проєкту ЄС "Водні ресурсі та екологічні дані" EU4Environment&Data.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…