Сіверсько-Донецьке БУВР: ми – частина водної спільноти

Професійне свято – День працівника водного господарства України – в останній день весни урочисто відзначили в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів. Колектив управління зібрався в оновленій відповідно до корпоративного стилю конференц-залі, аби підбити підсумки роботи за рік та відзначити кращих за професією.

У своєму вітальному слові начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук зауважив: «Ми з вами є часткою великого колективу Держводагентства, перед яким начасі поставлені глобальні задачі щодо впровадження системи управління водними ресурсами згідно з вимогами європейського законодавства… Нам є, чим пишатись, але попереду ще багато викликів».

Перелічуючи досягнення, відзначив, що басейнову раду Сіверського Дінця та нижнього Дону було створено першою в Україні для реалізації басейнового принципу управління водними ресурсами та розробки Плану управління річковим басейном відповідно до Водної Рамкової Директиви ЄС. На кілька кроків випереджаємо ми і в розробці й впровадженні Плану управління річковим басейном, зокрема у здійсненні діагностичного моніторингу масивів поверхневих вод. Нашу басейнову лабораторію моніторингу вод та ґрунтів призначено однією із трьох у складі Держводагентства для визначення вмісту пріоритетних речовин. «Усе це вимагає підвищеної відповідальності та об’єднання зусиль усіх фахівців басейнового управління заради головної мети – досягнення доброї якості вод», зазначив Сергій Трофанчук.

Бути «водниками європейського рівня» та «адвокатами водних ресурсів України» націлює всіх фахівців водної сфери її лідерка – Голова Держводагентства Ірина Овчаренко: «Відкривайте нові інноваційні шляхи до розвитку, не зупиняйтесь на досягнутому і досягайте кращих результатів, адже від вашої роботи багато в чому залежить майбутнє українських водойм!»

Ще багато напутніх і вдячних слів звучало в цей день у залі басейнового управління. Тісну та плідну співпрацю з колективом водників відзначила, вручаючи нагороди від Донецької облдержадміністрації, начальник відділу Департаменту екології та природних ресурсів Анна Рєзнікова. Постійну підтримку громадських екологічних ініціатив відмітив голова громадської організації «Сіверський Донець – відродження» Віктор Антоненко. Не відпускали зі сцени без схвальних характеристик і кожного з нагороджуваних керівництвом басейнового управління. Відчувалось, що особистий внесок цих фахівців у спільну справу очільники БУВРу добре знають і неабияк цінують.

Приємною несподіванкою для самого колективу виявилось нагородження начальника Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергія Трофанчука високою урядовою нагородою – Почесною грамотою Верховної ради України «за особливі заслуги перед Українським народом». Тож щирі вітання керівникові і всьому колективу водників басейну Сіверського Дінця!

І як заключний акорд свята – творчий подарунок з пісень та жартівливих виступів, який презентували усім присутнім у залі юні артисти з вокальної студії «Соната» (керівник: Олександр Куриленко) та театрального класу Дитячої школи мистецтв міста Слов’янська (керівник: Марина Шевельова), а також співуча гостя з Миколаївки – вокалістка Світлана Замула.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…