Синергія водників і аграріїв – для високих врожаїв!

Отримати високі врожаї без поливу майже неможливо, особливо якщо йдеться про південь України. Тому для успішного розвитку сільськогосподарських господарств у регіоні вкрай важливі сучасні зрошувальні системи і технології зрошення.

На сьогоднішній день на півдні Донецької області Маріупольським МУВГ Сіверсько-Донецького БУВР забезпечується зрошення 1492 га сільськогосподарських земель, з яких 93 га зрошується шляхом технології краплинного зрошення, решта – сучасною дощувальною технікою – дощувальними машинами Valley та Bauer. З початку року насосними станціями Маріупольського МУВГ було подано понад 2 мільйони кубічних метрів води – найкращий результат за всю історію діяльності управління.

Синергія водників з агрохолдінгом «Harveast Holding», Дочірнім Підприємством «Ілліч-Агро Донбас» Публічного акціонерного товариства «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», ФО Бухарев та садовим товариством «Павлопілля» розкриває можливості для подальшої плідної співпраці.

Про успішну взаємодію свідчать цьогорічні врожаї зернових та зернобобових культур, зокрема висока врожайність ячменю та озимої пшениці. Загалом дощувальна техніка використовується для ділянок культур кукурудзи, соняшнику, озимого і ярового ріпаку, сої і навіть арахісу. «Harveast Holding» запровадив зрошення крапельного типу і в молодому горіховому саду.

Колектив Маріупольського МУВГ під керівництвом Олега Капленка працює над розробкою планів збільшення поливних площ на півдні Донецької області без суттєвого збільшення витрат води за рахунок використання передових технологій зрошення та зменшення витрат на електроенергію для подачі води.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…