Роль стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України

11 квітня в режимі онлайн відбувся інформаційно-освітній вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) у повоєнному відновленні України. До віртуальної зустрічі долучились начальник і фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

В ході вебінару йшлося про СЕО як інструмент політики для «зеленого» повоєнного відновлення України, роль СЕО у плануванні територій для повоєнного відновлення, а також про останні зміни та виклики щодо СЕО, ОВД та містобудівної діяльності.

В якості лекторів виступили Андрій Андрусевич, експерт Європейської економічної комісії ООН з СЕО, Марина Зеркаль, експерт ЄЕК ООН з просторового розвитку територій та Марина Шимкус, Директор департаменту екологічної оцінки, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Захід було організовано в рамках проєктів «Moving forward together» та «EU4Environment: Green Economy in Eastern Partner Countries». Програма «Європейський союз за навколишнє середовище» (EU4Environment) покликана надати «зеленого» характеру економіці шести країн Східного партнерства.

Щоб запобігти шкоді довкіллю та здоров’ю людей в результаті економічного зростання, а також пом’якшити її наслідки, програма EU4Environment допомагає країнам Східного партнерства посилити їхні системи екологічної оцінки. Цей компонент програми EU4Environment націлений на консолідацію національних екологічних мереж у країнах-бенефіцантах задля досягнення повної відповідності міжнародним вимогам, зокрема, Протоколу ЄЕК ООН про стратегічну екологічну оцінку, Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті (Конвенції Espoo), а також Директивам ЄС про стратегічну екологічну оцінку (SEA) та про оцінку впливу на довкілля (EIA). Програма також надає підтримку країнам щодо побудови адекватної спроможності здійснювати ефективне й систематичне застосування SEA та транскордонної EIA.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…