Реалізуй себе у водній сфері!

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів зацікавлене у зростанні молодого покоління, яке прагне реалізувати свої кращі професійні та особисті якості у водній сфері.

З метою залучення фахово орієнтованої молоді до роботи у водогосподарській галузі Сіверсько-Донецьким БУВР налагоджено тісну взаємодію із профільними навчальними закладами регіону. Систематичні зустрічі зі студентами випускних курсів протягом року дозволяють безпосередньо знайомити з діяльністю фахівців-водників, інформувати щодо проходження практики та працевлаштування.

Щорічно на базі басейнової лабораторії моніторингу вод та грунтів, а також виробничих підрозділів басейнового управління проходять практику студенти Слов’янського хіміко-механічного та Костянтинівського аграрного технікумів, Слов’янських професійних аграрного та машинобудівного ліцеїв.

Кращі з кращих – постійно у полі зору керівництва та фахівців Сіверсько-Донецького БУВР, які підтримують прагнення молоді до екологічних знань, виступаючи науковими керівниками дослідницьких робіт або їх рецензентами.

Чудову можливість оцінити знання випускників та зупинити погляд на найбільш здібних керівництву і фахівцям басейнового управління дає головування на засіданнях Державної екзаменаційної комісії із захисту дипломних робіт.

Цього року в оновленій конференц-залі Сіверсько-Донецького БУВР свої роботи захищали студенти 5-х курсів Східного навчально-наукового локального центру дистанційно-заочного навчання Національного університету водного господарства та природокористування. Теми бакалаврських робіт за спеціальністю «Екологія» цього року стосувались оцінки екологічного стану басейнів річок на Рівненщині та Волині, розробки природоохоронних заходів та стратегії збалансованого водокористування.

А студенти спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія. Гідромеліорація» свої дипломні роботи на здобуття ступеня бакалавра присвятили реконструкціям зрошувальних систем на Миколаївщині за технологіями, що забезпечують мінімальні збитки сільськогосподарському виробництву в процесі виконання будівельних робіт.

Вже понад 20 років плідна взаємодія пов’язує Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів зі Слов’янським хіміко-механічним технікумом. Тематика дипломних робіт студентів зі спеціальності «Прикладна екологія» цього року охоплювала місцеву екологічну сферу і стосувалась, зокрема, аналізу стічних вод та викидів підприємств Донеччини, розгляду екологічного стану водойм і малих річок басейну Сіверського Дінця, стану якості питної води, водопостачання та водовідведення найближчих міст, а також впливу найбільш небезпечних екотоксикантів – хлорорганічних пестицидів (α-ГХЦГ та ДДТ).

Під час захисту дипломних робіт основна частина студентів показала добрий рівень теоретичної підготовки та практичних вмінь. Більшість рекомендацій, що були надані майбутніми екологами у своїх дипломних роботах, мають практичне значення, а впровадження вищезазначених заходів дозволило б покращити якість питної води, що постачається споживачам; мінімізувати втрати води; зменшити споживання електроенергії та викиди парникових газів; покращити очистку та якість стічних вод, що скидаються в річку Сіверський Донець та її притоки, тощо.

У заключному слові члени екзаменаційної комісії відзначили грунтовність підготовки студентів та висловили сподівання зустрітись із такою екологічно-свідомою та професійно підкованою молоддю в якості колег у водній сфері.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…