Природоорієнтовані рішення на Порядку денному реформ в Україні

Стале управління водними ресурсами, запровадження пілотних проєктів зі збереження водних екосистем, збереження та відновлення водно-болотних угідь – саме цим питанням була присвячена зустріч в. о. Голови Держводагентства Олексія Кузьменкова та заступника директора департаменту управління водними ресурсами Ігоря Гопчака з представниками WWF-Україна.

Виконавчий директор Всесвітнього фонду природи WWF-Україна Богдан Вихор та керівник напрямку ВОДА Всесвітнього фонду природи WWF-Україна Інна Гоч презентували основні можливі напрямки співпраці громадської організації з Державним агентством водних ресурсів в напрямку збереження та відновлення водних об’єктів України, повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.

Зокрема йшлося про розробку та реалізацію пілотних проєктів, можливостей навчання та обміну досвідом, залучення міжнародних експертів тощо.

Окрім того, представники Фонду висловили бажання долучитися до розробки Планів управління річковими басейнами, що передбачені в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС.

«Нам дуже важливо, спираючись на наявний європейський досвід розробки Планів управління та враховуючи кращі світові практики, застосовувати ці знання тут, в Україні», – сказала Інна Гоч.

В. о. Голови Держводагентства Олексій Кузьменков зазначив, що ініціативи такого роду є надзвичайно важливими, оскільки дозволяють переймати кращий світовий досвід у сфері управління водними ресурсами й втілювати його у практичних рішеннях.

За його словами, Держводагентство готове активно долучатися до розробки та реалізації пілотних проєктів та усіляко сприяти впровадженню природоорієнтованих рішень в напрямку збереження та відновлення водних ресурсів.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…