Проєкт програми заходів ПУРБ Дону схвалено басейновою радою Сіверського Дінця та нижнього Дону

На своє чергове засідання 1 листопада басейнова рада Сіверського Дінця та нижнього Дону зібралась вже оновленим складом.

Крім членів басейнової ради участь у засіданні узяли експерти, які долучались до розроблення ПУРБ, науковці та представники місцевих органів самоврядування, зокрема Харківської міської ради, а також фахівці Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

У форматі відеоконференції члени басейнової ради та запрошені учасники засідання розглянули проєкт програми заходів в частині поверхневих вод (Розділ 8) Плану управління річковим басейном Дону, який попередньо було направлено їм секретаріатом басейнової ради для розгляду та надання пропозицій. Надані пропозиції опрацьовані та враховані в кінцевій версії проєкту програми заходів, представленому на засіданні басейнової ради.

Нагадаємо, що програма заходів в частині поверхневих вод розроблена Сіверсько-Донецьким БУВР та РОВР у Харківській області відповідно до Методичних рекомендацій та Порядку розроблення ПУРБ спільно з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання, неурядовими громадськими організаціями, науково-освітніми установами та іншими заінтересованими сторонами з урахуванням пропозицій та рішень басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону.

Протягом 2023 року тривав процес оновлення та актуалізації заходів по Харківській, Донецькій і Луганській областях (з урахуванням впливу військових дій), що мають відповідати планам повоєнного відновлення деокупованих територій в межах суббасейну Сіверського Дінця. Також виконано аналіз економічної ефективності всіх заходів для їх відповідного ранжування та пріоритезації.

Програма заходів розроблена на період 6 років, починаючи з першого циклу плану на 2025-2030 роки. Реалізація заходу має розпочатись не пізніше третього року від початку циклу (не пізніше 1 січня 2028 року). Під час реалізації можна буде вносити доповнення та зміни до затвердженої програми заходів.

Після жвавих обговорень учасниками засідання та експертами з розроблення ПУРБ члени басейнової ради схвалили представлений проєкт програми заходів Плану управління річковим басейном Дону.

Кінцева версія ПУРБ Дону, як і інших річкових басейнів, буде оприлюднена для громадського обговорення. Перед поданням проєктів ПУРБ для затвердження до Кабінету Міністрів України вони мають бути ухвалені на засіданнях басейнових рад.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…