Про відновлення водного сектору України у співпраці з нідерландськими компаніями

29 червня фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів взяли участь у першій частині онлайн-заходу з відновлення водного сектору України у співпраці з нідерландськими компаніями.

Дводенна віртуальна сесія організована платформою державно-приватного партнерства «Ukraine Water» (UWP3) на чолі з громадською організацією «Netherlands Water Partnership» (спеціалізуються на питаннях водного менеджменту та пошуку відповідних партнерів в бізнес секторі matchmaking для виконання/реалізації проєктів) в координації з Нідерландським агентством підприємств (RVO), завдяки ініціативі Міністерства закордонних справ Нідерландів, підтримці Посольства Нідерландів в Україні та Посольства України в Нідерландах.

Мета заходу – обмін інформацією з українськими муніципалітетами, обласною владою та іншими організаціями водного сектору.

Протягом першого дня віртуальної сесії відбулись вступні дискусії з українськими муніципалітетами для отримання інформації щодо поточних потреб в експертизі водних ресурсів, обладнання, поточних інфраструктурних проєктах на основі унікальних ситуацій, що склалися в окремих муніципалітетах.

Сферами інтересів організаторів заходу є вода для сільського господарства (землеробство у відкритому ґрунті та теплиці), розподіл питної води, запобігання та управління повенями, відновлення якості води, очищення стічних вод, управління водними ресурсами, реконструкція інфраструктури, гідрологічне моделювання, комплексне управління водними ресурсами, гідротехніка, природоорієнтовані рішення, управління підземними водами, тощо.

Фокус другої частини заходу, що відбудеться 5 липня, буде направлений на дискусію нідерландських компаній та експертів кластеру UWP3Water, в розрізі деталізації їх досвіду, з пропозиціями ідей для українських муніципалітетів на основі потреб, озвучених регіональною владою 29 червня.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…