Про відновлення і розбудову миру в аспектах захисту довкілля: стартував навчальний інтенсив від ПРООН

Сьогодні, 11 серпня, у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області стартував дводенний тренінговий інтенсив у межах проєкту «Підтримка ЄС на сході України – відновлення, розбудова миру та врядування», що реалізує Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

До участі у першому семінарі-тренінгу «Сучасні тенденції водопідготовки та управління полігонами ТПВ» в режимі онлайн долучились і профільні фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Офлайн на заході був присутній начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук, який презентував учасникам семінару досвід розробки елементів Плану управління річковим басейном Дону та суббасейну Сіверського Дінця.

Проведення навчальних тренінгів у межах реалізації проєкту ПРООН організовано з метою підготовки представників місцевого та регіонального самоврядування з питань імплементації європейського законодавства у напрямку поводження з відходами та водопостачання і водовідведення. До участі в інтенсиві були запрошені спеціалісти із захисту навколишнього середовища, фахівці департаментів екології та житлово-комунального господарства, науковці екологічного профілю та громадські активісти, що опікуються станом довкілля.

Обговорення під час заходу стосувалось не тільки безпосередньо світових тенденцій і практик сучасної водопідготовки та управління полігонами ТПВ, але і проблемних питань погіршення стану довкілля внаслідок збройної агресії рф про України, а також перспектив відновлення і розбудови екологічних та соціальних аспектів у воєнний і відновлювальний періоди.

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…