Представники різних відомств з’ясовували причини ситуації з питним водопостачанням

Сьогодні, 7 грудня, Сіверсько-Донецьким БУВР проведено онлайн-засідання робочої групи Міжвідомчої комісії з питань погіршення якості води у р. Сіверський Донець та наявності у воді запаху невідомого походження.

В режимі відеоконференції до засідання долучились перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, представники департаментів ЖКГ, екології та природних ресурсів Донецької ОДА, департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської ОДА, департаментів ЖКГ, комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів Луганської ОДА, Державної екологічної інспекції у Донецькій та Харківській областях, Регіональних офісів водних ресурсів у Харківській та Луганській областях, КП «Компанія «Вода Донбасу», КП «Харківводоканал», КП «Словміськводоканал», ТОВ «Краматорськводоканал», КП «Попаснянський районний водоканал», ГУ Держспоживслужби в Донецькій області, ДРГП «Донецькгеологія».

В ході засідання представники різних відомств обмінялись наявною інформацією за результатами проведених спостережень та досліджень проб води як з водопровідних мереж, що безпосередньо подається споживачам, так і відібраних проб річкової води в районах поверхневих питних водозаборів на Донецьку область і вище за течією р. Сіверський Донець на території Харківської області.

Слід зазначити, що після звернень КП «Словміськводоканал» та ГУ Держспоживслужби в Донецькій області, з метою повного аналізу ситуації лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького БУВР, окрім державного (діагностичного) моніторингу, почала виконувати відбір проб води в режимі дослідницького моніторингу (щоденно, включаючи вихідні дні).

Для з’ясування причин погіршення стану якості води залучено науковців та поінформовано всі дотичні структури. Водогосподарським організаціям, які подають воду споживачам, рекомендовано посилити заходи з водопідготовки.

На сьогоднішній день можна сказати, що ситуація покращується. Втім учасниками наради прийнято рішення продовжити посилений моніторинг та спільні відбори проб води Сіверсько-Донецьким БУВР, КП «Компанія «Вода Донбасу» та Державною екологічною інспекцією в Донецькій області, а також Регіональним офісом водних ресурсів у Харківській області та Державною екологічною інспекцією в Харківській області.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…