Права людини і громадянина на безпечне для життя та здоров’я довкілля в умовах воєнного стану

21 липня начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук долучився онлайн до участі у круглому столі «Права людини і громадянина на безпечне для життя та здоров’я довкілля в умовах воєнного стану», що був організований у форматі офлайн/онлайн у приміщенні Секретаріату Уповноваженого.

Тематика дискусійних блоків стосувалась актуальних довкіллєвих питань:

  • Екологічні наслідки підриву дамби Каховської ГЕС та шляхи їх подолання.
  • Парламентський контроль за додержанням органами державної влади та органами місцевого самоврядування права людини і громадянина на безпечне для життя та здоров’я довкілля в умовах воєнного стану.
  • Державний нагляд і контроль за додержанням природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання у сфері поводження з відходами, захисту атмосферного повітря, захисту водних ресурсів.
  • Проблемні питання пов’язані із поводженням із відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків.

Серед спікерів заходу – Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький, Перший заступник голови Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба, директор Департаменту моніторингу додержання соціальних та економічних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлана Глущенко, а також науковці Інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України, Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, громадські ЕКОактивісти ГО «Екодія», ГО «Україна без сміття», керівники департаментів екології та природних ресурсів Київської та Чернігівської обласних військових адміністрацій.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…