Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології

З 21 по 23 листопада у м. Івано-Франківськ проходив Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», організований Всеукраїнською екологічною лігою за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

Ключовою темою Форуму 2023 стали перші практичні дії та проблемні питання реалізації Закону України «Про управління відходами». Під час триденного заходу його учасникам були презентовані проєкти, успішні практики, технології у сфері поводження з відходами, запропоновані екскурсійні відвідування підприємств.

До участі у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» були запрошені представники органів державної влади та місцевого самоврядування, парламентських комітетів, агенцій регіонального розвитку, міжнародних організацій та проектів технічної допомоги, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони довкілля, неурядові організації, ЗМІ.

У форматі онлайн до участі у Форумі долучились і фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Нагадаємо, що Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» десять років поспіль (2013-2023 рр.) позиціонується як суспільна платформа для обговорення нагальних проблем у сфері поводження з відходами, вироблення рішень та впровадження практик, які відповідають європейським правилам і стандартам.

Метою Форуму є визначення пріоритетних напрямів та інструментів реалізації Закону України «Про управління відходами», вирішення проблем перероблення та утилізації відходів війни без негативного впливу на довкілля, сприяння залученню інвестицій у створення екологічно дружньої галузі та інфраструктури перероблення відходів, впровадження природоохоронних ініціатив та проєктів, налагодження та зміцнення міжнародного співробітництва, впровадження засад збалансованого (сталого) розвитку в Україні, реалізація ресурсо- та енергоефективних технологій, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…