План управління річковим басейном Дону як стратегічний документ задля досягнення доброго стану вод

4 квітня фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі в онлайн-семінарі, організованому Управлінням із забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Донецької облдержадміністрації.

Захід проводився на виконання доручення голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 15 січня 2024 року №2/9-24 щодо проведення семінарів з представниками військових адміністрацій населених пунктів, райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій та виконавчих органів сільських, селищних, міських рад області з актуальних питань діяльності державних органів в умовах воєнного стану.

По одному з питань, які було розглянуто під час проведення семінару, доповідачем виступила заступник начальника Сіверсько-Донецького БУВР Світлана Барабаш, яка поінформувала слухачів заходу про План управління річковим басейном Дону як стратегічний документ задля досягнення доброго стану вод.

Зокрема про те, що розроблення ПУРБ передбачено статтею 132 Водного кодексу України за порядком, затвердженим постановою КМУ від 18.05.2017 №336. Наразі триває процес громадського обговорення проєкту ПУРБ Дону, який вже розроблено і виконано його стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

Фахівчиня запросила усі заінтересовані сторони долучатись до розгляду проєкту ПУРБ Дону та громадського обговорення, адже метою є затвердження збалансованого документа державного планування, який забезпечить стале управління річковим басейном Дону на наступні 6 років.

За підсумками громадських обговорень будуть підготовлені відповідні доповнення до проєкту ПУРБ Дону, який далі буде подано на розгляд до Кабінету Міністрів України. І вже до кінця поточного року проєкти ПУРБ всіх річкових басейнів України мають бути затверджені розпорядженням КМУ, а з 2025 року розпочнеться перший 6-річний цикл їх реалізації.

Серед інших питань порядку денного в ході семінару були розглянуті актуальні питання 7 структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації, зокрема про збереження та відновлення природоохоронних територій та об’єктів; поводження з побутовими відходами; проблематику безпритульних тварин, тощо.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…