"Передбачити та запобігти": проблемні питання, пов’язані з настанням маловоддя

Питання запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ та сільгоспугідь обговорили учасники засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 12 березня.

Внаслідок зміни клімату Україна опинилася у зоні ризику виникнення неконтрольованих пожеж. Лише минулого року країна від пожеж втратила 46 тисяч гектарів лісу у Житомирській області, близько 30 тисяч га – у Луганській, повідомляє сайт Донецької ОДА.

За словами голови ДСНС Миколи Чечоткіна, у цьому році на півдні та сході України умови підвищеної пожежної небезпеки сформуються вже у квітні-травні, а влітку - на усій території України. Відтак, протипожежні заходи виходять у розряд першочергових. Тож вже сьогодні повинна розпочатись робота із захисту населених пунктів, які примикають до лісових масивів, а також впровадження протипожежних заходів.

Крім того, на засіданні розглянули питання забезпечення населення та промисловості водою у разі настання маловоддя, а також підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах України.

«Прикметно, що дане засідання було першим плановим у цьому році, а не таким, що пов’язане із настанням якоїсь події, яка вимагає негайного реагування. Передбачити та запобігти – одне з наших основних завдань. Маємо зробити усе можливе, щоб зберегти життя і здоров’я українців та природні багатства нашої держави», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…