Онлайн-семінар з управління транскордонними підземними водами

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у дводенному онлайн-семінарі, організованому в рамках реалізації міжнародного проєкту EU-WATERRES «Європейська інтегрована система управління транскордонними підземними водними ресурсами та антропогенними небезпеками».

Захід проводиться 25-26 квітня в межах прикордонної з Польщею зони Львівської області за участю партнерів проєкту – Польського геологічного інституту, ДП «Західукргеологія», ДП «Українська геологічна компанія», Геологічної служби Естонії, Латвійського центру геології та метеорології навколишнього середовища, Латвійського університету, Геологічної служби Норвегії та широкого кола організацій та установ України та Польщі.

Основна мета семінару – поінформувати всіх зацікавлених про геопортал EU-Waterres Map Portal, його структуру, можливості та практичне застосування, а також розглянути питання, пов’язані з водозабезпеченням та моніторингом транскордонних підземних вод.

В першу чергу, захід розрахований на фахівців тих установ та організацій, що задіяні в управлінні підземними водами, у діяльності, пов’язаній із водозабезпеченням населення, контролі стану підземних вод, а також науковців та представників територіальних громад.

В перший день онлайн-семінару демонстрували та обговорювали презентації команди Проєкту EU-WATERRES та запрошених гостей на теми:

  • особливості та сучасні методики моніторингу транскордонних підземних вод;
  • питання впровадження Водної Рамкової Директиви;
  • питання розмежування підземних водних масивів;
  • оцінка та картування вразливості підземних вод;
  • сучасні методи аналітичних досліджень.

Другий день семінару буде присвячений практичним питанням користування геопорталом EU-Waterres Map Portal з аналізом його функціональних можливостей, виконання моніторингу та модернізації моніторингової мережі, в тому числі різним аспектам транскордонних підземних вод України та Польщі.

Довідково: Проєкт №2018-1-0137 EU-WATERRES «Європейська інтегрована система управління транскордонними підземними водними ресурсами та антропогенними небезпеками» фінансується фондом грантів ЕЕА (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія) та Норвезьким грантовим фондом регіонального співробітництва. Загальною метою проєкту EU-WATERRES є сприяння скоординованому управлінню та інтегрованому захисту транскордонних підземних вод в двох пілотних регіонах (Україна – Польща і Латвія – Естонія) шляхом створення геоінформаційної платформи. З проєктом EU-WATERRES можна ознайомитись на сайті: https://eu-waterres.eu/.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…