Онлайн-дискусія: «Реформи для перемоги»

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до події, що відбулась 31 січня в режимі онлайн-конференції та була присвячена реформам, які потрібні для перемоги України у війні з рф.

З вітальним словом до учасників заходу звернулась Крістін Нуджент, «National Endowment for Democracy» («Національний фонд демократії» – американська організація, заснована в 1983 році для просування демократії, що фінансується переважно Конгресом США в рамках бюджету агентства США з міжнародного розвитку).

З презентацією аналізу прогресу реформ в Україні за 2022 рік виступила Ксенія Алеканкіна, лідерка проєкту «Індекс реформ» у «Вокс Україна» (незалежна аналітична платформа з фокусом на економіці, держуправлінні, суспільних процесах та реформах, ідея якої – допомагати Україні рухатися в майбутнє).

За словами ініціаторів онлайн-обговорення, у 2022 році українці та влада витримали подвійне навантаження. Одночасно із захистом країни від агресії зі сходу вдалося провести велику кількість довгоочікуваних реформ. Лідери проєкту «Індекс реформ» у «Вокс Україна» виокремили близько 200 реформ. Значною мірою це євроінтеграційні зміни, адже майже відразу після вторгнення, 28 лютого, Україна подала заявку на вступ до ЄС та влітку отримала статус кандидата, разом з переліком домашніх завдань для вступу. До деяких реформ Україну підштовхують і міжнародні партнери, які надають нам фінансову підтримку під час війни. Міжнародна підтримка критично важлива для України у боротьбі з агресором, однак є і інші реформи, які можуть допомогти Україні наблизити перемогу. Наповнення бюджету, людський капітал, логістика – все це потрібно, щоб захищати Україну тут і зараз.

Які саме кроки потрібні у цих сферах найближчим часом, учасники заходу мали можливість обговорити в ході панельної дискусії спільно з експертами Юлією Маркуц (Центр публічних фінансів Київської школи економіки), Іриною Коссе (Інститут економічних досліджень та політичних консультацій) та Олександром Жолудем (Національний банк України). Модераторкою обговорення виступила Юлія Мінчева, «Вокс Україна». Запис трансляції онлайн-події доступний на Фейсбук-сторінці «Вокс Україна».

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…