Обласна комісія ТЕБ і НС: в Донецькій області очікується ускладнення погодних умов

5 січня в режимі відеоконференції відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області під головуванням голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна.

До участі у засіданні були запрошені члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області (серед яких і Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів), районні державні адміністрації, районні військові адміністрації та військові адміністрації населених пунктів.

Основним на порядку денному стало питання про заходи щодо забезпечення сталого функціонування систем життєзабезпечення під час ускладнення погодних умов та заходи реагування на можливе ускладнення дорожніх умов на території області, про що доповів директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

У Донецькій області 7-9 січня очікується значне ускладнення погодних умов – різке зниження температури та значні опади, тож комунальні служби мають оперативно відреагувати на негоду. Усім профільним фахівцям, кожному за своїм напрямком, Вадим Філашкін доручив докласти максимальних зусиль, аби не допустити надзвичайних ситуацій.

А також нагадав, що на Донеччині функціонують 196 пунктів незламності, де мешканці можуть зігрітись, зарядити мобільні пристрої або звернутись за іншою допомогою. Всі пункти незламності обладнані альтернативними джерелами опалення та електричного живлення на випадок блекаутів. 186 пунктів обладнані оптоволоконним підключенням до мережі інтернет, у 72 встановлено Starlink.

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…