Нові можливості співпраці водників та рибників: Міжнародна виставка-форум «Fish Business Ukraine 2019»

З 21 по 23 листопада 2019 року на території виставкового комплексу «КиївЕкспоПлаза» проходить Перша Міжнародна виставка-форум рибної індустрії та риболовного хобі «Fish Business Ukraine 2019», організаторами якого є Державне агентство рибного господарства України та компанія «Евроіндекс» за підтримки Державного агентства водних ресурсів України і Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Fish Business Ukraine» – це той майданчик для зустрічей, перемовин та знайомств, що може стати платформою для створення нових підприємств, переобладнання вже наявних та налагодження нових каналів збуту готової продукції, анонсували організатори на сайті заходу (докладніше), висловлюючи сподівання, що виставка буде традиційним місцем зустрічі риболовної спільноти, демонстрації трендів та обміну досвідом.

Адже за статистикою ФАО (Food and Agriculture Organization, FAO) щорічне споживання риби пересічним українцем становить близько 12 кг, при нормі 20. Однією з причин цього вважається повільний розвиток української рибної індустрії, адже левова частка усієї спожитої риби є імпортованою: імпорт риби та морепродуктів перевищує власний вилов та вирощування риби у десятки разів (докладніше).

За визнанням фахівців, Україна у цій сфері має значний потенціал: інвестиційну привабливість галузі, що поступово зростає, людський капітал, традиції риболовлі та ведення аквакультури. Однак вирішити застарілі проблеми і виробити нові економічні моделі можливо лише за умов консолідації аквакультурної та риболовної спільноти. Важливим кроком для розвитку галузі як раз і стало започаткування цього року міжнародної виставки-форуму рибної індустрії та риболовного хобi «Fish Business Ukraine».

Водна сфера на виставці представлена експозицією Держводагентства із численними роздатковими матеріалами, ролл-апами про новий водний менеджмент та цікавими відео про водну галузь. Фахівці Держводагентства Ольга Лисюк та Валерій Бабчук узяли участь у панельній дискусії «Регулювання і контроль», де поспілкувалися з учасниками заходу на тему впровадження європейських вимог у водний менеджмент України, отримання електронного дозволу на спецводокористування, про оренду водних об’єктів та встановлення режимів їх роботи, а ще про розробку елементів Планів управління річковим басейном (докладніше).

З новими можливостями для співпраці водників та рибників, а також із сучасними інноваціями і технологіями в галузі рибного господарства та промисловості, рекреаційного рибальства тощо ознайомилась в ході участі у Міжнародній виставці-форумі «Fish Business Ukraine 2019» і начальник технічного відділу Сіверсько-Донецького БУВР Тетяна Ігнатенко.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…