Науково-технічна рада Держводагентства розглянула низку важливих для водної галузі питань

Водні ресурси, інфраструктура та інвестиції у водній сфері – саме таким темам було присвячене чергове засідання науково-технічної ради Державного агентства водних ресурсів України 6 листопада 2019 року в м.Києві, в якому взяв участь і начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук.

В ході спільного засідання секцій «Економіка та інвестиційна дільність» і «Водні ресурси та інфраструктура» науково-технічної ради Держводагентства було докладно розглянуто низку актуальних для водогосподарської галузі питань.

Дискусійне питання екологічного стану р.Сула на території Полтавської області було представлене з різних позицій: регіональних водників, місцевої влади, громадськості та інституту «Дніпродіпроводгосп». Проблемою, за словами експертів, стало «бездумне вжиття точкових заходів», яке замість відновлення гідрологічного режиму річки призвело до значного погіршення екологічного стану. Натомість тепер виправлення ситуації потребує ретельного вивчення річки як цілісної екосистеми та прийняття невідкладних управлінських рішень (докладніше).

З питання про участь басейнових рад у розподілі коштів Державного фонду розвитку водного господарства присутнім було представлено механізм, завдяки якому басейнові ради, вже починаючи з 2020 року, зможуть впливати на процеси узгодження та розподілення фінансування із державного бюджету на проблеми, які мають бути першочергово розв’язані водниками у співпраці з басейновими радам (докладніше).

Замінити такий критерій як «розчистка річок» на «ревіталізацію річок», що у Європі є ефективним екологічним заходом з відновлення водних об’єктів, запропонували водникам представники громадської організації «Екологія-Право-Людина». Про ці та інші важливі питання, розглянуті науково-технічною радою, читайте на сторінках офіційного сайту Держводагентства (докладніше).

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…