«National Geographic» в гостях у водників басейну Сіверського Дінця

16 червня Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів відвідали представники міжнародної медіа компанії «National Geographic».

Попередньо від організації було отримано запит з проханням сприяти у підготовці матеріалу про вплив війни рф проти України на екологію та навколишнє середовище.

Оскільки одним із аспектів впливу бойових дій є вплив на водні ресурси, кореспондентка Анастасія Тейлор-Лінд разом з перекладачем Дмитром Пащенком завітали до басейнового управління, щоб поспілкуватися з цього приводу із фахівцями водної сфери.

Начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук відповів на запитання представників медіа «National Geographic», висвітливши проблематику для екосистеми суббасейну Сіверського Дінця від ведення активних військових дій в регіоні.

Потім журналістська група побувала в лабораторії моніторингу вод Східного регіону на базі Сіверсько-Донецького БУВР у м.Слов’янськ, поспілкувалась із фахівцями щодо проведення моніторингу поверхневих вод в умовах воєнного стану.

Фахівці басейнового управління показали представникам міжнародного ЗМІ пошкоджені внаслідок бойових дій об’єкти інфраструктури на деокупованій території та продемонстрували процес відбору проб води для здійснення моніторингу поверхневих вод.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…